Praktijknaam

Al jarenlang ben ik gefascineerd door vogels. Wat me daarin boeit, is dat ze alle vrijheid hebben om te vliegen: wanneer en waarheen ze willen. Als er gevaar dreigt, dan vertrekken ze; hebben ze zin in eten, dan zoeken ze een geschikte plek op en scharrelen ze hun kostje bij elkaar.

Prachtig vind ik het om te zien hoe ze hun vleugels uitspreiden en kracht ontwikkelen om op te stijgen, hoger en hoger. Ook zweven ze op de wind, een mooie vorm van spelen en ontspanning. Ik ervaar dikwijls een verlangen om mee te doen.

En wat kan ik genieten als ik in mijn tuin werk of zit en ze laten hun unieke gezang horen. Dan ervaar ik, dat elk vogeltje mag zingen zoals het bedoeld is.

Met mijn logo probeer ik speciaal een aantal eigenschappen van de duif te symboliseren. De duif staat bekend om zijn argeloosheid, zijn lieflijkheid en zijn zachtheid. Ook wordt deze vogel gezien als een boodschapper die zijn nest altijd terugvindt. Tevens staat hij symbool voor vrede, voor trouw en voor de Trooster die nabij is. Een duif laat andere dieren met rust, want hij eet allerlei zaden. Hij leeft en laat leven: rangorde en status is hem vreemd. Ook laat hij zich graag warmen door de zon.

De duif in mijn logo verwijst bovendien naar Hooglied: 'Mijn duif in de rotskloof, verscholen in de bergwand, laat mij je gezicht zien, laat mij luisteren naar je stem, want je stem is zo lieflijk, je gezicht zo bekoorlijk' 2:14.

Zo is ook de mens bedoeld om vrij te zijn. Door omstandigheden kan hij gevangen zitten in zijn eigen net of in valstrikken van anderen, waardoor hij zich in meer of mindere mate vogelvrij voelt.

Mijn wens is om samen met u een weg te zoeken om, rekening houdend met uw mogelijkheden, zo vrij als een vogel te worden.

Bouwien van Halsema - de Vries

Psychosociaal therapeut

Wechelerweg 33

7431 PD Diepenveen

Telefoon: 06 225 32 104

Internet: www.praktijkdevogels.nl

E-mail: hulpverlening@praktijkdevogels.nl

Geregistreerd bij Kamer van Koophandel: 51 06 96 36

Geregistreerd bij beroepsvereniging NFG: 60 07 12 69 18

Geregistreerd bij RBCZ: 80 96 34R

Geregistreerd bij Certificaat Christelijke Zorg

© 2022 Praktijk de Vogels